2. dubna 2022 |

Rakovina

Jak předcházet vzniku rakoviny

Co je buňka?

Naše tělo se skládá z třiceti biliónů buněk. Buňka má průměr 0,02 mm.

Pro představu:
představme si vajíčko naměkko, které má blánu, potom protoplasmu (ta chrání jádro, které je uprostřed) a jádro je nejcennější a nejdůležitější orgán buňky.

Buňka obsahuje bílkoviny, roztok cukru, roztok soli a minerály, které absorbuje, na druhé straně pak vylučuje odpad. Určité buňky této látky absorbují, kdežto jiné odmítají. Jak je to možné?

Každá buňka disponuje svými látkami. Trpí-li buňka nějakým nedostatkem například vitamínů a vyčerpá vše ze svých zásob, buňka onemocní.
Byly zjištěny různé změny v buňkách, z kterých se vyvinuly buňky rakovinové.

Rakovinové buňky žijí jako parazit na úkor druhých a co naruší, to zničí.

Které faktory hrají  určitou roli, při vzniku rakoviny?

Známe faktory vzniku:

1. Chyby při životosprávě – nadbytek druhořadých bílkovin nebo živočišné tuky, pokud jsou nenasycené.

2. Chronická zácpa a střevní fermentace způsobená dysmikrobií.

3. Nedostatek kyslíku v prostředí kde pracují nebo se zdržují. Bylo zjištěno, že lidé, kteří pracují venku na čerstvém vzduchu, netrpí rakovinou.

4. Mezi faktory vzniku rakoviny jsou škodlivé plyny a radioaktivita.

5. Karcinogenní jsou chemická barviva, parfémy a prostředky pro konzervaci pokrmů.

6. Léčivá používaná v chemoterapii stejně jako deriváty dehtu.

7. Chemické postřiky a hnojivá na rostliny.

8. Zatvrdliny v těle zpomalují metabolismus a napomáhají vzniku rakoviny (jizvy, bradavice, znaménka, nesmí se dráždit, ale je třeba je sledovat).

9. Závažným karcinogenním faktorem je depresívní stav, starosti, úzkostné stavy, neustále trvající morální tlak, strach, stres.

Všechny faktory mají vliv na vznik rakoviny, a když nemoc nabude vrcholu, buňka se už nedokáže vrátit k původnímu stavu.
Pokud se už objevil někde rakovinový nádor, lze uvažovat jen o operaci, nebezpečí nekončí. Důležité je odstranit nejednu příčinu, která vedla k vzniku nádoru. Je důležité se zaměřit i na prostředí, ve kterém žijeme a jakým způsobem a stylem žijeme.

Je rakovina nakažlivá?

Někdy se setkáváme s případem, že jeden z manželů zemře na rakovinu a druhý za čas podlehne stejné nemoci. Nesvědčí to o možnosti nákazy, ale že jedí stejnou stravu, pracují ve stejných podmínkách, mají stejné duševní trápení a problémy. Důsledkem je souhrn stejných příčin.

Dopřejme si dostatečný odpočinek, protože žijeme v přílišném napětí, jež vede k duševní vyčerpanosti a nerovnováze. Dochází k dráždění buněk a rakovina si najde místo, kde se uhnízdí.
Radost a naděje jsou pro život výborná strava, kdežto starosti, trápení a únava spějí k nemocem.

Skvělá prevence proti rakovině, ale i jako lék .

Lněný olej a tvarohový sýr Cottage, je směs, která pomohla spoustě pacientům.
Studie prokázaly, že vysoká konzumace kyselin omega-3 a lignanů je spojená s výrazně nižším výskytem rakoviny kůže, prsu a tlustého střeva. Také snižují v kloubech hladinu enzymů, které ničí chrupavku a jsou prospěšné při revmatické artritidě.

Přírodní lék, který velmi silně působí v případech nádoru, bujení, zbytnění či patologických změn buněk se jmenuje Devětsil lékařský a Jmelí. Používá se, i když nebyla úspěšná chemoterapie.

Pelyněk se železem dokáží užíváním zničit rakovinové buňky.

Poslední dotazy z poradny a naše rady:

Zánět varlete

Michal

Dobrý den. Chytl jsem od přítelkyně příušnice a po týdnu se mi objevil zánět pravého varlete (přikládám foto zprávy). Nasadili mi antibiotika Doxybene, jelikož jsme následkem příušnic přišli o miminko (přítelkyně byla těhotná), chci udělat maximum pro doplnění antibiotické léčby.
Děkuji, Michal.

Dobrý den Michale,

záněty varlat jsou běžně léčitelné antibiotiky. Léčení záleží od rozsahu zánětu a celkového zdravotního stavu. Doporučuji klid na lůžku.

Zánětu se můžeme zbavit změnou jídelníčku. Z jídelníčku vyřaďte mléčné výrobky, kávu, cukr, lepek, ztužené tuky. Vyhýbejte se  zpracovaným potravinám, které přirozené živiny ztrácejí, a naopak jsou nabušené konzervanty, barvivy, aromaty a dalšími nežádoucími látkami.

Doporučit do jídelníčku:

  •  Zelenina by měla tvořit větší část vašeho protizánětlivého jídelníčku. Vše co nejméně zpracované a ideálně čerstvé.
  • ovoce, hlavně bobuloviny. Ovoce jezte méně než zeleniny kvůli nadbytku fruktózy.
  • zdravé, co nejméně zpracované tuky
  • tučné mořské ryby
  • ořechy
  • koření zázvor, kurkuma
  • kvalitní čaje

Proti zánětu je výborný vitamín C. Ochraňuje buňky, podporuje imunitní systém, který je důležitý při obraně těla proti infekcím. Silná imunita – je proto pro vznik zánětu prvořadá.

Na zánět můžu doporučit bylinky ( tinktury) – heřmánek, kočičí dráb, vrbovka, ostropestřec, řepík, černý bez, šalvěj s levandulí, bobkový list, brusinky…

Michale, vyzkoušejte některé rady a věřím, že zdravotní problémy se vyřeší.

Přeji hodně trpělivosti a vše dobré.

Darina

Máte zdravotní potíže a nevíte si rady?

Pomůžeme vám vybrat správnou kombinaci bylinek, výrobků i způsob jejich užití.

Matka příroda má léčivé přípravky pro každého.

PROFESIONÁLNÍ ONLINE PORADNA PŘÍRODNÍ MEDICÍNY

POLOŽIT DOTAZ
Děkujeme za dobrovolný příspěvek na účet: 1436785173/0800