Hemeroidy

Vojta

Dobrý den paní Darino,
mám problém s hemeroidy. Je to nepříjemné a bolestivé. K lékaři s tím nechci jít a stydím se o tom s někým mluvit. Můžete mi prosím poradit, jak s tím bojovat nebo bolest zmírnit?
Děkuji moc.
Vojta

Dobrý den Vojtěchu,

hemeroidy vznikají z často se opakujících infekcí, parazitů, nevhodného stravování, stresu a alergií. Proto je důležité se jím vyhýbat a zdravě se stravovat.

Při léčení hemeroidů se do léčby zařazuji byliny proti zánětům, proti alergiím, na přečištění a proti krvácení zastavujícím účinkem. Někdy se přidávají i byliny obsahující hořčiny, které ovlivňují hladké svalstvo tenkého střeva nebo stimulují hojení a zesilují sliznice. Výtažky z těchto bylin se používají vnitřně i jako koupele a klystýr.

Účinkující byliny proti zánětům jsou –  heřmánek, nať  řebříčku, list máty peprné.

Byliny zastavující krvácení hemeroidů – rdesno peprník,  kapsička pastoušky, přeslička nebo kořen dřišťálu.

Byliny na hojení rán – třezalka tečkovaná, kostival lékařský.

Do receptu na hojení sliznic můžeme zařadit i byliny proti silným bolestem – nať vlaštovičníku.

Při přípravě  výtažku určeného na klystýr i oplach, použijeme i byliny s hlenotvorným a stahujícím účinkem – heřmánek, semeno lnu, rdesno peprník.

Při zánětu tlustého střeva můžeme použít klystýr s olejovým výtažkem třezalky tečkované.

Vojtěchu, hemeroidy dnes trpí hodně lidí a není to nic, za co by jste se měl stydět. Klidně navštivte lékaře, při léčbě užívejte i byliny, které jsem vám doporučila. Léčbu úspěšně posílí.

Přeji Vám vše dobré a brzké uzdravení.

Darina

 

 

Související výrobky

Opravdu bychom Vám rádi prozradili o produktech více, ale jen toto nám u bylinek a bylinných produktů zákon umožňuje i když se užívají po generace. Nestačí to? Poradíme vám i osobně v naší poradně. Lidem již pomáháme řešit obtíže a nemoci přes 20 let.

Další dotazy z poradny

Zánět dvanácterníku

Věrka

dobrý den, maminku trápí již několik měsíců zánět dvanácterníku, je jí 90let, mudr nechce zatěžovat ATB, protože mimo to bere spousty prášků na srdce, žaludek, ředění krve, tlak, cukrovku...
Je možné doporučit nějaké byliny? má silné bolesti břicha, v nemocnici byla týden, ale k ničemu, jen určili původce bolestí.
Děkuji.

Máte zdravotní potíže a nevíte si rady?

Pomůžeme vám vybrat správnou kombinaci bylinek, výrobků i způsob jejich užití.

Matka příroda má léčivé přípravky pro každého.

PROFESIONÁLNÍ ONLINE PORADNA PŘÍRODNÍ MEDICÍNY

POLOŽIT DOTAZ
Děkujeme za dobrovolný příspěvek na účet: 1436785173/0800