Úvod Magazín Články Přestaňte si vyrábět nemoc a raději přijměte recept na zdraví
Zadní rýma

16. listopadu 2021 |

Přestaňte si vyrábět nemoc a raději přijměte recept na zdraví

Zdá se to být až příliš prosté: abyste dosáhli trvalého zdraví, přestaňte prostě vyrábět nemoc. Tento koncept ale zní většině lidí cize, vyrábět nemoc? Proč bych si já měl vyrábět nemoc? Uvědomte si, že běžní konzumenti byli vycvičeni medicínským průmyslem k tomu, aby věřili, že nemoc udeří spontánně, bez jakékoliv skutečné příčiny.

Jeden den vám nic neschází a další den je vám náhle stanovena diagnóza zhoubného nádoru! Stane se to jako úderem blesku… (a není to vaše chyba, řeknou vám – není nic, co jste proti tomu mohli dělat). To je však přesně to, čemu máte podle nich uvěřit.

Pravda je ovšem úplně jiná: všechny časté degenerativní choroby – rakovina, diabetes, srdeční nemoci, Alzheimerova nemoc atd. – u všech je zapotřebí mnoha let, než vypuknou. Rakovinný nádor v prsu může potřebovat i 10 a více let, než vyroste do velikosti, která je rozlišitelná na mamografu. To znamená, že nádor už byl „v růstu“ třeba i desetiletí! A během této doby si pacient „vyráběl nádor“ v podstatě každodenně.

Jak si přestat vyrábět nemoc

Každý den, v závislosti na tom, co jíte, pijete, děláte je znát na vašem těle.

Jakmile svému tělu dodáte živé a léčivé nápoje, sluneční světlo a pravidelné cvičení, zastavíte všechny nemoci a jejich vyvolávající procesy ve svém těle. A to je způsob, jak začít vyrábět zdraví namísto nemoci. Jezte zdravě a nepřekyselujte organismus. Vynechte přepálené smažené jídla, sladké nápoje a cukry.

Sluneční světlo

Sluneční světlo udržuje všechen život na naší planetě. Bez něj by život na Zemi nemohl existovat.

Vaše tělo je stvořeno tak, že potřebuje být vystavováno ROZUMNÝM dávkám slunečního záření. Jak určitě dobře víte, sluneční záření mj. způsobuje, že ve vaší kůži se vytváří vitamín D – snad nejzázračnější nutrient, který byl dosud objeven v dnešním moderním světě.

Vitamín D je prevencí proti rakovině, srdečním nemocem i diabetu. Podporuje vyšší hustotu kostí, imunitní systém a je prevencí proti infekčním nemocem. Abyste měli více vitamínu D, pobývejte prostě delší dobu v přírodě!

Proč je tak důležitý B12?

Vitamín B12 má v těle několik funkcí – nejznámější je jeho účast na tvorbě červených krvinek, nezbytný je také pro funkci nervového systému a tvorbu buněčných membrán. Bez vitamínu B12 jsou červené krvinky příliš veliké a nedokážou správně plnit svou funkci – předávat kyslík buňkám.

Kde ho najdu?

Je obsažen hlavně v živočišných produktech, jako je maso, vejce, mléko a mléčné výrobky. Ve velkém množství je obsažen v játrech, ledvinách a srdci. Pokud jste vegetarián, máte možnost získat ho ze zakvašovaných potravin, také se v malém množství nachází v některých mořských řasách. U zdravého člověka pokryje denní potřebu vitamínu B12 běžná strava. V malé míře se na tvorbě vitamínu B12  podílejí střevní bakterie.

Související produkty

Poslední dotazy z poradny a naše rady:

Zánět dvanácterníku

Věrka

dobrý den, maminku trápí již několik měsíců zánět dvanácterníku, je jí 90let, mudr nechce zatěžovat ATB, protože mimo to bere spousty prášků na srdce, žaludek, ředění krve, tlak, cukrovku...
Je možné doporučit nějaké byliny? má silné bolesti břicha, v nemocnici byla týden, ale k ničemu, jen určili původce bolestí.
Děkuji.

Dobrý den Věrko,

dvanácterník je první částí tenkého střeva navazující na žaludek. Kromě žaludku do něj ústí vývod žlučníku z jater a vývody slinivky břišní. V této 12 cm dlouhé trubici ( z toho důvodů název dvanácterník ) dochází především k odstranění vysoké kyselosti tráveniny vypuzení ze žaludku. Ústí sem vývod z jater a ze slinivky.

Dvanácterník je místem, kde dochází rozklad a přeměny potravy zvané emulgace tuků. Tento proces je nesmírně důležitý, neboť jak je známo, tuky se nerozpouštějí ve vodě. Veškeré enzymy, působící na tuky a zajišťující jejich rozklad, jsou aktivní ve vodném prostředí. Proto je z jater vylučovaná žluč, která umožní vznik emulze. V této formě se stávají tuky pro enzymy dostupné a ve dvanáctníku je tak nastartován proces jejich rozkladu a přeměny.

Věrko, pro vysvětlení jsem popsala v krátkosti, jak je důležitý dvanácterník v našem těle. Tím, že vaše maminka bere tolik prášku, není se čemu divit, že má takové bolesti žaludku.

Já bych doporučovala, hlavně na zklidnění heřmánek, řepík, jitrocel, ostropestřec, šalvěj, kořen čekanky. Můžu doporučit i extrakt z Kalisie – je výborný proti zánětu žaludku, slinivky, dvanácterníku i sleziny. Při bolesti žaludku pomáhá 2 dcl vody a jedna lžička jablečného octa. Můžete i na špic lžičky sodu bicarbonu s vodou. Pít ráno nebo po jídle.

Je důležité, aby lékařka schválila této byliny i další mé rady , při užívání tolik léku.

V maximální míře je třeba odlehčit omezením smažených a tučných jídel, cukru a sladkostí, alkoholu a dalších jedů. Doslova sebevražedná je potravinová kombinace  tuk + rafinovaný cukr + tvrdý alkohol.

Ještě vyzkoušejte –  kápnete 4 kapky kokosového oleje na pupík a masírujeme do 4 cm kolem pupíku. Bolesti by měli ustoupit.

Věrko, přeji vám hodně trpělivosti a mamince úlevu od bolestí.

Darina

Máte zdravotní potíže a nevíte si rady?

Pomůžeme vám vybrat správnou kombinaci bylinek, výrobků i způsob jejich užití.

Matka příroda má léčivé přípravky pro každého.

PROFESIONÁLNÍ ONLINE PORADNA PŘÍRODNÍ MEDICÍNY

POLOŽIT DOTAZ
Děkujeme za dobrovolný příspěvek na účet: 1436785173/0800