Přestaňte si vyrábět nemoc a raději přijměte recept na zdraví
Zdá se to být až příliš prosté: abyste dosáhli trvalého zdraví, přestaňte prostě vyrábět nemoc. Tento koncept ale zní většině lidí cize, vyrábět nemoc? Proč bych si já měl vyrábět nemoc? Uvědomte si, že běžní konzumenti byli vycvičeni medicínským průmyslem k tomu, aby věřili, že nemoc udeří spontánně, bez jakékoliv skutečné příčiny.
Jeden den vám nic neschází a další den je vám náhle stanovena diagnóza zhoubného nádoru! Stane se to jako úderem blesku… (a není to vaše chyba, řeknou vám – není nic, co jste proti tomu mohli dělat). To je však přesně to, čemu máte podle nich uvěřit.
Pravda je ovšem úplně jiná: všechny časté degenerativní choroby – rakovina, diabetes, srdeční nemoci, Alzheimerova nemoc atd. – u všech je zapotřebí mnoha let, než vypuknou. Rakovinný nádor v prsu může potřebovat i 10 a více let, než vyroste do velikosti, která je rozlišitelná na mamografu. To znamená, že nádor už byl „v růstu“ třeba i desetiletí! A během této doby si pacient „vyráběl nádor“ v podstatě každodenně.
V tomto článku zjistíte:
Jak si přestat vyrábět nemoc
Každý den, v závislosti na tom, co jíte, pijete, děláte je znát na vašem těle.
Jakmile svému tělu dodáte živé a léčivé nápoje, sluneční světlo a pravidelné cvičení, zastavíte všechny nemoci a jejich vyvolávající procesy ve svém těle. A to je způsob, jak začít vyrábět zdraví namísto nemoci. Jezte zdravě a nepřekyselujte organismus. Vynechte přepálené smažené jídla, sladké nápoje a cukry.
Sluneční světlo
Sluneční světlo udržuje všechen život na naší planetě. Bez něj by život na Zemi nemohl existovat.
Vaše tělo je stvořeno tak, že potřebuje být vystavováno ROZUMNÝM dávkám slunečního záření. Jak určitě dobře víte, sluneční záření mj. způsobuje, že ve vaší kůži se vytváří vitamín D – snad nejzázračnější nutrient, který byl dosud objeven v dnešním moderním světě.
Vitamín D je prevencí proti rakovině, srdečním nemocem i diabetu. Podporuje vyšší hustotu kostí, imunitní systém a je prevencí proti infekčním nemocem. Abyste měli více vitamínu D, pobývejte prostě delší dobu v přírodě!
Proč je tak důležitý B12?
Vitamín B12 má v těle několik funkcí – nejznámější je jeho účast na tvorbě červených krvinek, nezbytný je také pro funkci nervového systému a tvorbu buněčných membrán. Bez vitamínu B12 jsou červené krvinky příliš veliké a nedokážou správně plnit svou funkci – předávat kyslík buňkám.
Kde ho najdu?
Je obsažen hlavně v živočišných produktech, jako je maso, vejce, mléko a mléčné výrobky. Ve velkém množství je obsažen v játrech, ledvinách a srdci. Pokud jste vegetarián, máte možnost získat ho ze zakvašovaných potravin, také se v malém množství nachází v některých mořských řasách. U zdravého člověka pokryje denní potřebu vitamínu B12 běžná strava. V malé míře se na tvorbě vitamínu B12 podílejí střevní bakterie.
Poslední dotazy z poradny a naše rady:
Zdravím do bylinkové poradny. Před dvěma lety jsem prodělala střevní potíže po konzumaci zkaženého jídla a od té doby se mi střeva nevrátila do normálu. Nějakolik měsíců jsem trpěla stavem, který by se dal nazvat jako chronický průjem (vodnatá stolice několikrát denně). Ale nejsem si jistá, jestli to byl pouze následek střevních potíží. Mohlo to být způsobené i stresem. Z toho, co jsem byla schopná vypozorovat, tak na to neměly potraviny vliv. U lékaře jsem byla, tvrdil, že jsem v pořádku, nenašel žádný zánět ani bakterie, stěr byl v pořádku. Poslal mě na kolonoskopii, ale tam jsem nechtěla jít. Tak mi radil psyllium, ale to moc nepomáhá. Nyní je stav mnohem lepší. Ale přesto mám přibližně jednou za týden tekutou stolici. Léčím se jen se štítnou žlázou, beru Letrox. Jinak jsem zdravá. Chtěla jsem se zeptat, jestli na obnovení rovnováhy ve střevech existuje nějaká bylinná směs. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den paní Adámková,
proti otravě jídlem je nejlepší kořen čekanky nebo Lékořice lysá. Čekanka obsahuje Inulin – podporuje aktivitu metabolismu a tvorbu užitečných střevních bakterií.
Na očistu střev – kořen pampelišky, kořen čekanky a kořen lopuchu.
Sléz – pohlcuje plyny a jedy ze střev.
Lněné semínka – obsahují velké množství vlákniny, bílkovin, manganu, železa, fosforu, selenu, hořčíku a vitamínu B1,B6, a mají blahodárny vliv na střeva.
Očista střev – čaj z ořechových listů je skvělý na vyčištění střev.
Trnka květ, řepík – pro uchování normální funkce střevního traktu.
Na ozdravení střev – dobromysl.
Pilát lékařský – posiluje žaludek, čistí střeva.
Borůvková nať – podporuji správnou funkci střev.
Heřmánek pravý – napomáhá správné činnosti střev.
Routa vonná – přispívá k normální činnosti střevního traktu, ovlivňuje mikrobiální rovnováhu.
Na pročištění střev nalačno : 2 dcl vody + čtvrt malé lžičky sody bic. + čtvrt malé lžičky javorového sirupu.
Vyzkoušejte některé bylinky a věřím , že váš problém se vyřeší.
Darina