Úvod Bylinková poradna Zadní rýma

Zadní rýma

Andrea

Dobrý den paní Darino,
mám dvě děti 12 a 5 let. Často trpí rýmou, ale často se změní na rýmu zadní, která jím stéká do krku a jsou úplně zahleněné.
Už jsem vyzkoušela vše možné, co mi kamarádky doporučovali, ale nic se nezlepšuje. Doporučil mi vás kolega z práce a proto se na vás obracím s prosbou.
Posílám finanční částku jako vděk.
Děkuji Andrea

Dobrý den paní Andreo,

často se na mě obracejí lidé s prosbou, co pomáhá na tzv. zadní rýmu a to hlavně u dětí.

Zadní rýma je zánět vedlejších nosních dutin a nosohltanu. Projevuje se tlakem a bolesti v dutinách, nemožnost vysmrkat se.

Zadní rýmu může způsobit průvan, klasická infekce, alergická reakce nebo nosní mandle. Jde o hlen, ve kterém se množí nebezpečné množství bakterií v kosti čelní, horní čelisti a kostmi nosu. Všechny tyto dutiny jsou pokryty sliznicí, která produkuje sekret, kterým dutiny ucpe. Množství bakterií způsobí zánět, nepříjemný tlak a bolest hlavy.

Zadní rýmu je nutné okamžitě léčit, protože může způsobit další komplikace – zánět průdušek, zánět středního ucha, zánět spojivek, zánět plic a zánět hltanu.

Hlavní problém je, že při této rýmě se dětem špatně spí, dusí se a budí. Spánek při rýmě má být spíš v sedě než v leže.

Na tuto rýmu můžu doporučit olej, který si můžete i sama vyrobit doma.

Do skleničky nalijeme olej (olivový, slunečnicový) a vložíme do něj majoránku, anýz vonný, měsíček lékařský, rymovník a květ levandule. Necháme za občasného zamíchání na parapetě dva týdny. Pak olej přecedíme a vlijeme spět do skleničky a přikapeme pár kapek olej eukalyptus. Necháme jej v ledničce a když bude třeba použijeme.

Tímto olejem z bylin potíráme kolem nosní dírky, nosní přepážku a masírujeme dutiny. Před spaním kápneme olej i do nosu nebo nosní dírky vytíráme olejem.

Věřím, že tento vyzkoušený a úspěšný olej vaším dětem pomůže a rýmu vyléčí.

Doporučuji pít i teplý bylinkový čaj ( můžete použít) – rymovník, anýz vonný, tymián, koriandr, kmín, řepík, divizna, podběl, zázvor, mateřídouška, borovicové výhonky ( tinktura).

Doufám, že mé rady vyzkoušíte a dětem pomůžou.

Přeji vše dobré

Darina L

Související výrobky

Opravdu bychom Vám rádi prozradili o produktech více, ale jen toto nám u bylinek a bylinných produktů zákon umožňuje i když se užívají po generace. Nestačí to? Poradíme vám i osobně v naší poradně. Lidem již pomáháme řešit obtíže a nemoci přes 20 let.

Další dotazy z poradny

Zánět dvanácterníku

Věrka

dobrý den, maminku trápí již několik měsíců zánět dvanácterníku, je jí 90let, mudr nechce zatěžovat ATB, protože mimo to bere spousty prášků na srdce, žaludek, ředění krve, tlak, cukrovku...
Je možné doporučit nějaké byliny? má silné bolesti břicha, v nemocnici byla týden, ale k ničemu, jen určili původce bolestí.
Děkuji.

Máte zdravotní potíže a nevíte si rady?

Pomůžeme vám vybrat správnou kombinaci bylinek, výrobků i způsob jejich užití.

Matka příroda má léčivé přípravky pro každého.

PROFESIONÁLNÍ ONLINE PORADNA PŘÍRODNÍ MEDICÍNY

POLOŽIT DOTAZ
Děkujeme za dobrovolný příspěvek na účet: 1436785173/0800