Hemeroidy

Vojta

Dobrý den paní Darino,
mám problém s hemeroidy. Je to nepříjemné a bolestivé. K lékaři s tím nechci jít a stydím se o tom s někým mluvit. Můžete mi prosím poradit, jak s tím bojovat nebo bolest zmírnit?
Děkuji moc.
Vojta

Dobrý den Vojtěchu,

hemeroidy vznikají z často se opakujících infekcí, parazitů, nevhodného stravování, stresu a alergií. Proto je důležité se jím vyhýbat a zdravě se stravovat.

Při léčení hemeroidů se do léčby zařazuji byliny proti zánětům, proti alergiím, na přečištění a proti krvácení zastavujícím účinkem. Někdy se přidávají i byliny obsahující hořčiny, které ovlivňují hladké svalstvo tenkého střeva nebo stimulují hojení a zesilují sliznice. Výtažky z těchto bylin se používají vnitřně i jako koupele a klystýr.

Účinkující byliny proti zánětům jsou –  heřmánek, nať  řebříčku, list máty peprné.

Byliny zastavující krvácení hemeroidů – rdesno peprník,  kapsička pastoušky, přeslička nebo kořen dřišťálu.

Byliny na hojení rán – třezalka tečkovaná, kostival lékařský.

Do receptu na hojení sliznic můžeme zařadit i byliny proti silným bolestem – nať vlaštovičníku.

Při přípravě  výtažku určeného na klystýr i oplach, použijeme i byliny s hlenotvorným a stahujícím účinkem – heřmánek, semeno lnu, rdesno peprník.

Při zánětu tlustého střeva můžeme použít klystýr s olejovým výtažkem třezalky tečkované.

Vojtěchu, hemeroidy dnes trpí hodně lidí a není to nic, za co by jste se měl stydět. Klidně navštivte lékaře, při léčbě užívejte i byliny, které jsem vám doporučila. Léčbu úspěšně posílí.

Přeji Vám vše dobré a brzké uzdravení.

Darina

 

 

Související výrobky

Opravdu bychom Vám rádi prozradili o produktech více, ale jen toto nám u bylinek a bylinných produktů zákon umožňuje i když se užívají po generace. Nestačí to? Poradíme vám i osobně v naší poradně. Lidem již pomáháme řešit obtíže a nemoci přes 20 let.

Další dotazy z poradny

Zánět varlete

Michal

Dobrý den. Chytl jsem od přítelkyně příušnice a po týdnu se mi objevil zánět pravého varlete (přikládám foto zprávy). Nasadili mi antibiotika Doxybene, jelikož jsme následkem příušnic přišli o miminko (přítelkyně byla těhotná), chci udělat maximum pro doplnění antibiotické léčby.
Děkuji, Michal.

Máte zdravotní potíže a nevíte si rady?

Pomůžeme vám vybrat správnou kombinaci bylinek, výrobků i způsob jejich užití.

Matka příroda má léčivé přípravky pro každého.

PROFESIONÁLNÍ ONLINE PORADNA PŘÍRODNÍ MEDICÍNY

POLOŽIT DOTAZ
Děkujeme za dobrovolný příspěvek na účet: 1436785173/0800